contact+31 (0)36 - 84 500 68
 

Vinasse

De natuurlijke kaliumbemester met spoorelementen

Samengevat

Etikettering Vinasse - Vinassekali
Productvorm Vloeibaar
Wetgeving

Stikstof telt voor 50 procent mee

Vinasse is een honderd procent natuurlijk bijproduct uit de suikerindustrie. Het product ontstaat zodra via fermentatie suiker uit melasse wordt omgezet in alcohol. Vinasse is minder stroperig dan melasse. Daardoor laat het zich vooral in de winter wat gemakkelijker verwerken.

Vinasse; wat doet het?

Vinasse bevat tussen de 2,5 en 7 procent aan organisch gebonden stikstof. Het product wordt dan ook vaak als biologische najaarsbemester ingezet. Maar vinasse is ook als goedkope kaliummeststof op alle grondsoorten goed te gebruiken. Dat komt omdat het product rijk is aan kalium, soms tot wel 25 procent. De diervoerindustrie gebruikt het product ook, voornamelijk voor het verbeteren van mengvoeders voor runderen, varkens en gevogelte.

Verschillende soorten vinasse

Wij bieden verschillende soorten vinasse aan in verschillende samenstellingen. De ene afnemer wil vinasse met een hoog kaliumgehalte, terwijl de andere juist zoekt naar vinasse met een hoger stikstofgehalte. Ook het percentage drogestof varieert per product.

  

Voordelen van vinasse

Vinasse-kali valt onder overige organische meststoffen. Dat betekent dat het product buiten de gebruiksruimte van 170 kilo stikstof uit dierlijke mest valt. Vinasse telt wel mee voor de stikstofgebruiksnorm en de fosfaatgebruiksnorm. De hoeveelheid stikstof telt voor 50 procent mee, de hoeveelheid fosfaat voor 100 procent. Op bouwland mag vinasse het hele jaar uitgereden worden, vorstperiodes uitgezonderd.

Levering

- Vinasse wordt in volle tankauto’s geleverd;

- Op aanvraag is het mogelijk om Vinasse op locatie in multiboxen af te vullen;

- Verkoop op basis van prijs per ton;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Vinasse Fermentatie Kalimeststof Biologische bemester Kaliumrijk Organisch gebonden stikstof Goedkope kaliummeststof Multiboxen Biogas Kalium Kali Eiwit NPK Organische stoffen Skal Vloeibare kali
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN