contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Fertilizer specialties > Silicon-Liquid-15D
 

Silicon-Liquid-15D

15% siliciumdioxide vloeibaar

Samengevat

Etikettering Silicon liquid 15D
Productvorm Vloeibaar
Verpakking IBC - 1000 liter
Siliciumdioxide SiO2
(Organisch)
15%
pH 9,7 - 10,5
Soortelijk gewicht  1.2
Kleur Doorzichtig
Bewaartemperatuur: 5 - 35 ° C (41-95 ° F)
Houdbaarheid 6 maanden indien gesloten. 

Silicon Liquid 15D is een vloeibaar siliciumproduct op basis van 15% siliciumdioxide SiO2. Dit vloeibare siliciumproduct kan zeer goed door planten worden opgenomen.

 

Het product is beschikbaar in IBC's van 1.000 liter.

Wat is Silicon Liquid 15D?

Silicon Liquid 15D is een vloeibaar siliciumproduct (siliciumdioxide SiO2) zonder zwevende deeltjes, waardoor dit vloeibare siliciumproduct goed opneembaar is. Dat maakt dat het ook mengbaar is met andere vloeibare meststoffen. Natuurlijk is ieder mengsel anders dus moet eerst op kleine schaal getest worden.

Wat is het verschil tussen siliciumdioxide (SiO2) en siliciumzuur (Si(OH)4)?

2 Waterstofatomen vormen het verschil tussen SiO2 en Si(OH)4) oftewel siliciumdioxide en siliciumzuur (orthosiliciumzuur). Siliciumdioxide betaat ook in een samenhangende vorm nog uit deeltjes. Met 2 H-atomen erbij heb je een oplossing. Door bijvoorbeeld de pH-waarde naar 14 te brengen (of omgekeerd zuur) kun je dit forceren. Jammer genoeg wordt het grootste deel weer siliciumdioxide op het moment dat je het met water verdunt.

Silicium: meest gestelde vraag

Op de markt zijn er producten die silicium bevatten die gestabiliseerd zijn met choline en die een hoge opname zeggen te hebben. Klopt dat en zijn deze producten echt beter?

 

Ook voor dit soort siliciumproducten geldt: gebonden aan natrium, koolstof of vermengd met choline of natronloog, het maakt allemaal niet uit. Boven de 9 mol/liter is er geen stabiliteit in water, ofwel: op het moment dat je het met water verdunt, wordt het grootste deel weer dioxide. De opname van Silicon Liquid 15D is dus net zo goed en je hebt er relatief weinig van nodig.

Silicium: wat is silicium?

Silicium is na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. De aarde bestaat voor ongeveer 28% tot 40% uit silicium. De aardbodem bevat dus veel silicium. Planten voeden zich met mineralen waaronder dus silicium. We noemen hier graangewassen die veel silicium bevatten: tarwe, gerst, haver, aardappel en gierst. Ook in rijst, hop (bier!), rode biet en rode uit zit van nature silicium.

Silicium; wat doet silicium in de natuur?

Silicium is een belangrijk mineraal. Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde gewassen het veel beter doen op een siliciumrijke bodem dan gewassen op een siliciumarme omgeving. Waar de planten veel silicium opnamen, resulteerde dat in gezondere, grotere en sterkere gewassen waardoor een betere oogst het resultaat was.

Silicium: landbouw en silicium

Dat het mineraal silicium van essentieel belang is om een goede oogst te krijgen is al heel wat jaren bekend. In de landbouw wordt silicium vaak gebruikt, o.a. om de bodem mee te bemesten waardoor planten in staat worden gesteld meer of eenvoudiger silicium op te nemen.
  Print deze pagina
Silicium SiO2 Steenmeel Biostimulant Siliciumdioxide Siliciumzuur Bodemverbeteraars Huttenkalk Converterkalk Gewassen Planten stress Skal Thomaskalk Calciumsilicaten Natriumsilicaten Micro-organisme Organische stoffen Kaliumsilicaten Silicagel Siliforce
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN