contact+31 (0)36 - 84 500 68
 

Rietmelasse

Rietmelasse als meststof. ‘Boost’ voor de bodem

Samengevat

Etikettering Rietmelasse
Productvorm Vloeibaar
N 0,7%
P 0,4%
K 3,7%
Suikers 47%
Droge stof 65% - 74%
Rietmelasse is niet alleen toepasbaar als zoetmaker van mengvoeders, maar is ook geschikt als meststof. Het product stimuleert micro-organismen en mineralen in de bodem, zoals koolstof, zwavel, kalium en ijzer.

Wat doet rietmelasse?

Rietmelasse voedt effectief de bodem. Beter gezegd: rietmelasse is voeding voor de positieve micro-organismen en geeft de bodem een ‘boost’. Tijdens het activatieproces worden de suikers door de micro-organismen opgegeten. Op deze wijze worden de positieve micro-organismen gestimuleerd en ontstaat er weer een gezonde balans in de bodem. Melkzuurbacteriën, fotosynthetiserende bacteriën, schimmels en gisten zijn enkele van de positieve micro-organismen.

 

Zodra deze zich gaan vermenigvuldigen, worden water en lucht in de grond gezuiverd. De micro-organismen scheiden vervolgens grote hoeveelheden voedingsstoffen af, waaronder vitamines, aminozuren en organische zuren. Deze stimuleren de structuur, het vochtgehalte, de hoeveelheid micro-organismen en de efficiëntie van de bodem.

Rietmelasse weert ziektekiemen

Naast het verbeteren van de basiskwaliteit van de bodem, kan het gebruik van melasse helpen bij het voorkomen van de opbouw van ziektekiemen, die planten kunnen schaden.

Bemestende waarde rietmelasse

Rietmelasse zet met haar suikers niet alleen de bodem aan de gang, maar heeft met 0,7 procent stikstof, 0,4 procent aan fosfaat en 3,7 procent aan kalium ook een goede bemestende waarde.

Levering rietmelasse

- In volle tankauto's;

- Eventueel ook mogelijk om rietmelasse op locatie in IBC’s of multiboxen af te laten vullen;

- Levering geschiedt op basis van de algemene voorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Rietmelasse Koolhydraten Positieve micro-organismen Meststof Melasse Suikerrijk Bietmelasse Appelmelasse Mineralen Bodemverbeteraar Koolstof Zwavel Biologische rietmelasse Ijzer Bijproduct Biogas NPK
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN