contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Natief erwtenzetmeel
 

Natief erwtenzetmeel

Natief erwtenzetmeel voor energie en binding

Samengevat

Natief erwtenzetmeel wordt gewonnen uit erwten. Het erwtenzetmeel wordt gescheiden van de erwt en gedroogd tot een helderwit poeder. Het zetmeel zorgt voor stevigheid in de diervoeding en geeft honden en katten energie.

Koolhydraten zorgen voor energie

Door honden worden veel koolhydraten gegeten, die vooral in de vorm van zetmeel worden genuttigd. Deze koolhydraten worden omgezet in glucose dat nodig is voor de lichaamsfuncties van de hond. Voor dragende en zogende teven is het zelfs essentieel dat de voeding voorziet in een bepaald gehalte aan koolhydraten.

Waarom natief zetmeel uit erwten?

Erwtenzetmeel is een natuurlijk en smakelijk koolhydraat dat langzaam verteert. Het is een gezonde zetmeelbron voor huisdieren en kan worden gebruikt als gedeeltelijke of totale vervanging van soja, granen of andere zetmeelbronnen. Net als natief aardappelzetmeel zorgt natief erwtenzetmeel voor een goede bindkracht in het voer.

Steeds populairdere zetmeelbronnen

Net als natief aardappelzetmeel wordt erwtenzetmeel steeds populairder in hondenvoer, omdat steeds meer huisdierbezitters afstappen van zetmeel uit granen, dat een negatieve invloed zou hebben op de gezondheid van katten en honden.

 

Natief erwtenzetmeel wordt, net als natief aardappelzetmeel, vooral ingezet als bindmiddel in droog hondenvoer. Natief erwtenzetmeel bevat daarnaast een scala aan gezonde voedingsstoffen, zoals plantaardige proteïnes, die, nadat ze bewerkt zijn, door kat en hond goed opgenomen kunnen worden.

  Print deze pagina
Natief erwtenzetmeel Natief aardappelzetmeel Bindkracht Koolhydraten Glucose Sojavervanger Graanvervanger Energie Huisdierbezitters
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN