contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Lactose

Lactose

Lactose is een suiker dat in de melk van zoogdieren voorkomt. In de meeste zuivelproducten zit lactose. Een hoge hoeveelheid lactose zorgt meestal voor veel melk. Om dit resultaat te behalen moeten de koeien gezond zijn en de energiebalans mag niet negatief zijn. Het rantsoen van de melkkoeien is uitgebalanceerd. Dit zorgt ervoor dat er veel glucose in de bloedbaan terecht kan komen met als resultaat dat de koe veel melk zal produceren.

Daling van lactosegehalte

Het lactosepercentage daalt bij koeien die wat ouder worden. Meestal komt dit doordat het rantsoen niet in balans is. Vaak is er dan te weinig oplosbaar eiwit in de pens beschikbaar, omdat de dieren te veel trage energie opeten waardoor de pensvertering traag verloopt. Als dit gebeurt, zullen de pensbacteriën niet optimaal kunnen blijven werken en blijft de productie van lactose te laag. De koe produceert dan minder melk per dag.

 

Een daling van lactose kan ook gezondheidsproblemen, vermindering van voeropname en een verlaagde productie van lactose opleveren.

Relevante producten

Lactose Lactatie Energiebalans Zuivelproducten Voeropname Pensvertering Pensbacteriën Glycerol 80% feed grade Glycerol 99.5% feed grade Snijmaïs pellets Ontsloten zetmeel Lacterende zeugen
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN