contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Fertilizer specialties > Humiz-humuszuren
 

Humiz-humuszuren

Vloeibare humuszuren en fulvinezuren

Samengevat

Etikettering Humiz
Productvorm Vloeibaar
pH 8,0 - 8,2
Kleur Zwart
Humuszuren 20 procent
Soortelijk gewicht  1020 kg/m3
Opslag Koel en droog bewaren
Een zuiver, vloeibaar humussubstraat met 20 procent humuszuren. Dat is HUMIZ, het product waarmee een gezond bodemleven, een gezonde bodemstructuur en weelderige wortelgroei beginnen.

Wat doen humuszuren?

HUMIZ bestaat uit vloeibare humus- en fulvinezuren. Dit zijn minuscule deeltjes in humus. Ze nemen mineralen, metalen en voedingsstoffen op (hechten zich), transporteren die door de bodem en geven deze verspreid weer af. Dit zorgt ervoor dat humuszuur de grond op allerlei fronten verbetert. Er komt meer water beschikbaar en de grond wordt luchtiger. Dat maakt dat de opname van belangrijke bodemstoffen beter verloopt.

 

Dankzij humus- en fulvinezuur is er minder fosfaatfixatie. Hierdoor is er uiteindelijk meer fosfaat beschikbaar voor de plant. De kwaliteit van planten, gras en gewassen verbetert: ze worden veel weerbaarder. Beide zuren stimuleren de wortelgroei en daarmee de opname van nutriënten. Praktijkproeven wijzen uit dat de wortelgroei van verschillende gewassen, zoals mais of tarwe, na toediening van humuszuren enorm toeneemt.

De kleur van humuszuren

De kwaliteit van humuszuren valt te meten. Hoe donkerder de kleur, hoe beter de kwaliteit. Onze humuszuren zijn erg donker van kleur. Het feit dat HUMIZ 100 procent oplosbaar is, maakt ons humuszuur uniek.

De pH-waarde varieert van 8,0 tot 8,2. Ons product bevat 20 procent humuszuurextract, waarvan 3 procent humuszuren en 17 procent fulvozuren.

Gebruiksadvies humuszuren

  • Bespuiting op de bodem;
  • Toediening door middel van irrigatie;
  • Verbetering van substraten en voedingsbodems.

Levering van humuszuren en fulvinezuren

  • Wij leveren ons humuszuur als concentraat, zodat u het zelf kunt opmengen met water, gewasbeschermingsmiddelen of vloeibare meststoffen:
  • Beschikbaar in jerrycans van 25 kilo, vaten van 200 kilo of IBC (1.000 kilo);
  • Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

 

  Print deze pagina
Vloeibaar humuszuur Humuszuren Fulvinezuren Aminozuren Aminozuren wortelstimulator Fulvine Humussubstraat Fosfaatfixatie Fulvozuren Wortelgroei Humuszuurextract Bodemstructuur Bodemstoffen Aminozuren planten Bodemverbeteraars NPK Fosfaat Hectare Kalimeststof Organische stoffen Zeewier extract
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN