contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Farmer Siroop
 

Farmer Siroop

Natuurlijke smaakmaker uit vruchten

Samengevat

Etikettering Farmer Siroop
Productvorm Vloeibaar - 55% ds
Melkvee 0.2 - 0.4 liter /dier/dag
Droogstand melkvee en vleesvee 0.2 – 0.4 liter/dier/dag
Kalveren ( van ca. 100-330 kg LG) 0.85 -0.25 liter/kalf/dag
Houdbaarheid 12 maanden
Opslag Koel en droog bewaren
Farmer Siroop is een hoogwaardig voedermiddel dat ontstaat bij de productie van vruchtensap en pectines. Farmer Siroop is een glycogeen voedermiddel en is te gebruiken in rundveevoeders als aanvullend diervoeder en conserveringsmiddel. Onze Farmer Siroop is niet te vergelijken met "Smulsiroop" of "Snoepsiroop". Farmer Siroop heeft een betere smaak en bevat een deel appelzuur voor een optimale penswerking.

Toepassing Farmer Siroop

Farmer Siroop kan worden ingezet als smaakmaker en opnameverbeteraar in (uitgekuilde) ruwvoeders en/of gemengde rantsoenen, conserveringsmiddel en als grondstof voor de mengvoederindustrie.

Meerwaarde van Farmer Siroop

1. Het hoge aandeel van suikers. Het aandeel van suikers is gemiddeld 57% in de droge stof.

2. Overweldigende smaak van Farmer Siroop door het hoge aandeel suikers, bestaande uit fructose en glucose. Fructose is 1,5 % zoeter dan glucose.

3. Farmer Siroop bevat meer fructose en minder glucose dan bijvoorbeeld suikerbietmelasse. Glucose is een soort suiker die sneller in het bloed komt en een hogere glycemische waarde geeft dan fructose. Om een lage glycemische waarde in het voer te bereiken kan daarom gekozen worden voor appelmelasse in plaats van suikerbiet of suikerriet.

4. Farmer Siroop heeft een lage viscositeit en is daardoor makkelijk verpompbaar en verdeelbaar in gemengde (TMR) rantsoenen.

5. Farmer Siroop bevat appelzuur. Appelzuren stimuleren de pensbacteriën van de koe. De belangrijkste is de Selenomonas ruminantium. Deze bacterie is in staat om melkzuur om te zetten in propionzuur. Deze omzetting voorkomt de daling van de pH- waarde in de pens van de koe en voorkomt pensverzuring. Naast de eigenschap om pensverzuring tegen te gaan heeft appelzuur een positieve werking op de penswerking en de melkproductie.

6. Het lage aandeel aan kalium. Het aandeel van kalium is duidelijk lager dan in riet- of bietmelasse of vinasse.

7. Het lage aandeel aan ijzer. Het aandeel ijzer is duidelijk lager dan in riet- en bietmelasse en vinasse.

Farmer Siroop dosering als smaakverbeteraar

  • Melkvee: 0.25-0.5 kg = 0.2 - 0.4 liter /dier/dag;
  • Droogstand melkvee en vleesvee: 0.25-0.5 kg= 0.2 – 0.4 liter/dier/dag;
  • Kalveren (van ca. 100-330 kg LG): 0.1 – 0.3 kg = 0.85 -0.25 liter/kalf/dag.

Levering en opslag

  • 1000 kg PE Container (IBC) en bulk (vanaf 5 ton);
  • Verkoop via een landelijk dealernetwerk;
  • Opslag: het product bij gematigde temperatuur beneden 35° Celsius en boven 10° C in de gesloten, originele verpakking opslaan in een droge ruimte uit het directe zonlicht.
  • Houdbaarheid: na opening nog 12 maanden houdbaar voorzover de termijn van 24 maanden na de productiedatum niet wordt overschreden.
  • Beschikbaarheid: jaarrond;
  • Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.
  Print deze pagina
Darmflora Appelmelasse Smaakmaker Smulsiroop Krachtvoer Snoepsiroop Bietmelasse Rietmelasse Melkziekte Vinasse Aanvullend diervoeder Conserveringsmiddel Ruwvoer Pectine Fructose Viscositeit Glucose Glycemische waarde Rantsoen Appelzuur Penswerking Melkproductie VEM VEVI
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN