contact+31 (0)36 - 84 500 68
NL | Nederlands
Home > Wortelstimulator aminozuren

Wortelstimulator aminozuren

Wortelstimulator: Aminozuren vormen een uitstekende stimulator voor de wortels van planten.

Wortelstimulator: Aminozuren als stimulator van plantenwortels

Onze vloeibare aminozuren en/of aminozuren in poedervorm bevorderen een goede ontwikkeling en groei van de plantenwortel. Tevens zorgen onze aminozuren voor een beter en gezonder wortelstelsel bij de plant.

Aminozuren wortelstimulator bij plantenstress

Aminozuren zorgen voor een sneller herstel van planten na stressvolle situaties als droogte, wind of juist te natte bodemsituaties. Tevens geeft het toedienen van meststoffen of het behandelen van veldgewassen met gewasbeschermingsmiddelen ook stress bij planten. Ook bij deze blad - of bodemapplicaties kunt u onze aminozuren eenvoudig opmengen en meegeven in uw giften.

Wat doen aminozuren als wortelstimulator precies in een plant?

Het functioneren van aminozuren als wortelstimulator is een erg complex en uitgebreid verhaal en het exacte antwoord op deze vragen kan je vinden in diverse dikke boeken over biochemie. Wij zullen proberen het simpel te beschrijven.

In levende wezens (dus ook planten) worden de 20 standaard N-bevattende aminozuren gebruikt om eiwitten (en andere bio-moleculen) te bouwen en zij kunnen geoxideerd worden tot energierijke verbindingen. In feite is het leven niet mogelijk zonder eiwitten, dus aminozuren. Zij spelen een rol in alle levensprocessen gerelateerd aan onderhoud, groei, vitaliteit en reproductie.

Voor planten (plantenwortels) is het niet anders dan hierboven omschreven. Een plant die naast de basale voeding en water goed voorzien is van aminozuren zal vitaal zijn, sterk groeien, een gezonde groene kleur hebben, meer bloemen produceren, meer weerstand tegen ziekten en stress hebben en dus meer en beter produceren.

Omdat alle 20 N-bevattende aminozuren in zoveel essentiële processen zijn betrokken welke processen ook nog in vele gevallen afhankelijk van elkaar zijn, is het belangrijk dat de plant beschikt over alle 20 N-bevattende aminozuren. Een tekort aan één of enkele aminozuren kan een keten van processen al beperken, net zoals een keten kan breken bij de zwakste schakel.

Relevante producten

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN