contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Zwavel

Zwavel

Zwavel is een essentieel onderdeel van veel eiwitten, daarom is het erg belangrijk voor de productie van aminozuren, eiwitten en chlorofyl. Daarnaast is het een onderdeel van vitaminen en van sommige plantenhormonen. In planten met een zwavelgebrek blijft de eiwitsynthese achter. Zwavel bevordert ook de ontwikkeling van wortelknolletjes en daarmee de N-fixatie van vlinderbloemigen. Het bevordert de wortelgroei en de hardheid van de plant. De afbraak van koolhydraten wordt ook door zwavel beïnvloed.

Wat is de functie van zwavel?

Zwavel is essentieel voor de eiwitsynthese en de afbraak van vetzuren. Ook is het belangrijk in oliecomponenten. De wortelgroei en zaadproductie worden door zwavel verbeterd en zwavel bevordert dan ook de vorming vaan een sterke plant en verhoogt de weerstand tegen kou.

Zwavelgebrek

Bij een tekort aan zwavel bij een plant wordt de groei gereduceerd en wordt de rijping uitgesteld. De jonge blaadjes zullen dan eerst lichtgroen worden en vervolgens kunnen de oudere bladeren geel worden. De jonge bladeren kunnen ook een gebrek aan vocht gaan vertonen.

Relevante producten

Zwavel Eiwit Aminozuren Chlorofyl Vitaminen Vetzuren Rietmelasse
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN