contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Fertilizer specialties > Protamylasse
 

Protamylasse

Protamylasse als Vloeibare kali

Samengevat

Etikettering Protamylasse
Productvorm Vloeibaar
N 2,26%
Kalium 7,0%
Ca 858 mg/kg ds
NPK 2 – 1,2 - 7
Adviesdosering 3 ton p/ha
Protamylasse is ingedikt aardappelvruchtwater. Een dik (44% droge stof), vloeibaar en kalirijk nevenproduct dat vrijkomt bij de bereiding van aardappelzetmeel uit fabrieksaardappelen.

Wat doet protamylasse?

Proeven van het Louis Bolk Instituut met verschillende meststoffen wijzen uit dat protamylasse als meststof niet alleen veel, maar ook razendsnel stikstof afgeeft. De stikstof komt na bemesting snel beschikbaar, veel sneller dan bijvoorbeeld bij organische mest. Ook bevat het product meer effectieve organische stof dan drijfmest.

 

Protamylasse wordt vooral toegepast bij kalibehoeftige gewassen zoals aardappelen, kool, prei, wortelen en uien. Maar ook gerst, tarwe, maïs en suikerbieten gedijen goed bij protamylasse. Het product wordt zowel op bouw- als op grasland veelvuldig toegepast als goedkope kalimeststof.

 

Voor de productie van biogas vormt protamylasse een hoogwaardig co-product met een mooie balans tussen energie en eiwit. Daarnaast zorgt protamylasse voor een goede balans in de stikstof-fosfaatverhouding van het digestaat. Het hoge kaliumgehalte maakt de afzet van digestaat extra aantrekkelijk voor de akkerbouw.

Voordelen van protamylasse

Protamylasse valt buiten de gebruiksruimte van stikstof uit dierlijke mest. Het product telt wel mee voor de stikstofgebruiksnorm en de fosfaatgebruiksnorm. Het product mag het hele jaar door op het land worden gebracht. Het product kan spuitend worden toegediend, zodat het land vrij blijft van insporing en structuurbederf. Ook in de biologische landbouw is protamylasse tot op heden nog steeds toegestaan.

Protamylasse gebruiksadvies

De adviesdosering van protamylasse is 3 ton per hectare.

Levering protamylasse

- In volle tankauto's;

- Eventueel mogelijk om protamylasse op locatie in multiboxen af te vullen;

- Verkoop op basis van prijs per ton;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Protamylasse Eiwit Fosfaat Hectare Kalimeststof Kalium NPK Vinasse Skal Snelle stikstoflevering Effectieve organische stof Aardappelvruchtwater Vloeibare kali Biogas Stikstof-fosfaatverhouding Digestaat
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN