contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Ontsloten zetmeel
 

Ontsloten zetmeel

Belangrijk bestanddeel in veevoer

Samengevat

Etikettering Ontsloten maïszetmeel
Productvorm Droog fijn product
Droge stof 930 g/kg
Ruw eiwit 3 g/kg
Zetmeel 809 g/kg
Suiker 15 g/kg
Kenmerk Puur zetmeel van maïs en is ontsloten
Onsloten maiszetmeel: Bij het nat vermalen van maïs ontstaat maiszetmeel. Dit maiszetmeel wordt mechanisch gescheiden op korrelgrootte en gedroogd. Na een hittebehandeling is het zetmeel volledig ontsloten en een belangrijk bestanddeel in veevoer. Ons product is puur zetmeel (83%) van maïs en is ontsloten. Vandaar de productnaam onsloten maiszetmeel.

Wat doet ontsloten maïszetmeel?

Zetmeel is een belangrijk bestanddeel van de voeding van verschillende diersoorten. Onderzoeken tonen aan dat zetmeelrijke voeders een gunstig effect hebben op de darmgezondheid van varkens. Bij melkkoeien fermenteert een groot deel van het zetmeel in de pens. Daarbij wordt propionzuur gevormd, dat de koe omzet in glucose om uiteindelijk melklactose te maken. Bij kalveren zorgt zetmeel voor een goede ontwikkeling van het voormagensysteem. Maar ook voor andere diersoorten is ontsloten maïszetmeel een zeer waardevol voedingsbestanddeel.

Voordelen van ontsloten maïszetmeel

Volledig ontsloten maïszetmeel heeft diverse voordelen. Het zorgt voor een maximale opname. Bovendien is het een licht verteerbaar product met een fijne structuur, wit van kleur en smaakloos.

Voeradvies ontsloten maïszetmeel

Voor biggen geldt een voeradvies van 10 tot 25 procent aan ontsloten maïszetmeel in het rantsoen. Voor kalveren is 5 tot 10 procent voldoende in het rantsoen.

De houdbaarheid van ontsloten maïszetmeel

- Meerdere maanden bij droge opslag.
  Print deze pagina
Maïszetmeel Bestendig zetmeel Ontsloten Maïs Darmgezondheid Darmflora Voormagensysteem Glucose Propionzuur Maltodextrine Licht verteerbaar Fijne structuur Voerconversie
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN