contact+31 (0)36 - 84 500 68
NL | Nederlands
Home > Feed ingredients > Natriumbicarbonaat
 

Natriumbicarbonaat

Wapen tegen maagverzuring

Samengevat

Etikettering Natriumbicarbonaat
Productvorm Vast
NaHCO3 99,3%
Na2CO3 Goed
pH 8,0 - 8,6%
Natriumbicarbonaat (NaHCO3), ook wel dubbelkoolzure soda genoemd, kent een groot aantal toepassingen in de menselijke voedingsindustrie. In de diervoedingsindustrie staat het zuiverende product vooral bekend om zijn neutraliserende werking op zuren, in het bijzonder op pensverzuring bij koeien.

Natriumbicarbonaat bij rundvee

Bicarbonaat zit in het speeksel van de koe. Bij hoogproductief melkvee dat veel krachtvoer krijgt, schiet de eigen bicarbonaatproductie van de koe via het speeksel vaak tekort. Bij hittestress gebeurt dit trouwens ook regelmatig. Toevoeging van natriumbicarbonaat aan het rantsoen bevordert dan het evenwicht in de pens en helpt pensverzuringte voorkomen. Natriumbicarbonaatbuffert namelijk de zuurgraad in de pens.

Recent onderzoek natriumbicarbonaat

Recent onderzoek op drie hoogproductieve melkveebedrijven in België in 2015 toont aan dat van natriumbicarbonaatde melkproductie stijgt. Het effect varieerde van 2,4 tot ruim 4 kilo per koe per dag.

Natriumbicarbonaat bij vleeskuikens

Bij vleeskuikenvoeders komt het steeds vaker voor dat een gedeelte van het zout wordt vervangen door natriumbicarbonaat. Dit is een goed middel om maagverzuring bij vleeskuikens te voorkomen.

Leveringscondities natriumbicarbonaat

- Natriumbicarbonaat in Big bags of zakgoed;

- Afname per volle vracht van 24 ton natriumbicarbonaat;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Natriumbicarbonaat Dubbelkoolzure soda Pensverzuring Maagverzuring Koeienspeeksel Darmflora Bicarbonaat Hittestress Hoogproductief Penszuurgraad Koolstof Melkproductie Krachtvoer Melkziekte
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN