contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > NPK

NPK

NPK is een afkorting voor Stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K). Deze elementen zorgen samen voor de voeding van de bodem.

 

Stikstof: Wat is de functie van Stikstof (N)?

Stikstof (N) bevordert de groei van de plant en zorgt er ook voor dat het blad mooi groen blijft. Zodra er te weinig stikstof is, zal het blad geel verkleuren en zal de plant niet goed meer groeien. Bij teveel stikstof krijgt de plant wel grotere bladeren, maar zullen deze heel slap en erg waterig zijn. De planten worden dan ook gevoelig voor schimmels en ziekten.

 

Fosfaat: Wat is de functie van Fosfor (P)?

Fosfor (P) is zeer belangrijk voor de ademhaling en de energievoorziening van de plant. Het bevordert de wortelontwikkeling, de bloei, de zaadvorming en de afrijping van de plant. Zodra er te weinig fosfor aanwezig is, ontstaat er een slechte ontwikkeling van zijwortels en kan het blad een aparte kleur krijgen. Is er sprake van teveel fosfor, dan kan het een tekort aan zink en ijzer veroorzaken.

 

Kali: Wat is de functie van Kalium (K)?

Kalium (K) is nodig voor het transport van water en koolhydraten. Ook bevordert kalium de stevigheid van de plant, zorgt het voor een betere vorming van de wortels en vruchten en vermindert het de gevoeligheid voor droogte en vorst. Bij te weinig kalium krijgen de bladen verdorringen, komen er minder grote bloemen en bloemen van slechte kwaliteit. Als er teveel kalium aanwezig is, zullen de planten meer water bevatten.

Relevante producten

WAAR KUNNEN
WIJ U MEE HELPEN?

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
of vul ons contactformulier in.
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN