contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Glycerol 80% Feed Grade
 

Glycerol 80% Feed Grade

Hoge voeropname met deze energiebooster

Samengevat

Etikettering Glycerol 80% Feed Grade
Productvorm Vloeibaar
Glycerol 80%
NEL 2990 kcal/kg
ME 3600 kcal/kg
Bij de productie van biodiesel vanuit plantaardige olie komt glycerine vrij. Het is een bruine en licht heldere vloeistof met een zoete smaak. Het ongeraffineerde eindproduct leveren wij onder de naam Glycerol 80% feed grade.

Wat doet Glycerol 80% Feed Grade?

Glycerol stimuleert de productie van propionzuur in de pens ten koste van azijnzuur. Dit proces zorgt ervoor dat de energiebenutting van herkauwers over de hele linie beter wordt. Dit leidt tot aanzienlijk hogere voeropnames.

Wat doet Glycerol 80% bij koeien?

Onderzoeken tonen aan dat het toevoegen van een halve tot één kilo glycerol 80% feed grade leidt tot een betere voerconversie bij koeien. Glycerol speelt ook een rol in het behandelen of voorkomen van slepende melkziekte. In beide gevallen van toediening neemt de melkproductie van de koeien toe. Verder zorgt glycerol 80% feed grade voor een lagere eiwitafbraak in de pens. Dit leidt tot een verlaging van het ureumgehalte in de melk.

Wat doet Glycerol 80% bij varkens?

In proeven met het toedienen van glycerol aan varkens verbeterde de voeropname met 6 procent. De groei nam zelfs met 8 procent toe. Ook heeft het product een positief effect op de vleeskwaliteit. Zo neemt de waterbindingscapaciteit van varkenskarkassen toe en gaat het aandeel goede vetten in het vlees omhoog.

Is Glycerol 80% ook geschikt voor vleeskuikens?

Ja, het wordt in deze sector regelmatig gebruikt als energiebron. Glycerol 80% feed grade verbetert de groeiresultaten.

Eigenschappen van Glycerol 80%

Glycerol mengt goed tot 10 procent in meel- en gepelleteerd voer. Het product is een goede pelletbinder en verbetert de korrelhardheid. Daardoor kan het bijvoorbeeld melasse vervangen. Ook zorgt glycerol voor een lekkere smaak van het voer.

Gebruiksadvies Glycerol 80%

Voor rundvee, varkens en vleeskuikens geldt dat tot 10 procent aan glycerol kan worden toegevoegd aan het rantsoen. Voor schapen kan dat tot 20 procent.

Leveringscondities

- Aflevering van gemiddeld 25 ton per transport;

- Afgevuld in IBC’s op locatie;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Glycerol Energiebron Pelletbinder Voeropname Energiebenutting Ureumgehalte Korrelhardheid Melkproductie Groei Voerconversie Biogas Biodiesel Dextrose Boterzuur Lacterende zeugen Lactose Rantsoen
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN