contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Gedroogde appelpulp

Gedroogde appelpulp

Motor voor het maken van goede bacteriŽn

Samengevat

Etikettering Gedroogde appelpulp
Productvorm Brokken of los product
NDF Gemiddeld 470 g/kg ds
Droge stof Gemiddeld 880 g/kg ds
Fe 110 mg/kg ds
K 3,5 g/kg ds
Energierijk, smakelijk en gezond. Dat is gedroogde appelpulp. Het product ontstaat in de voedingsmiddelenindustrie, waar appels worden verwerkt tot appelsap of appelmoes. Gedroogde appelpulp heeft een aanzienlijk hoger aandeel goed verteerbare ruwe celstof dan andere pulpsoorten. Dit zorgt voor een stabiele penswerking en maakt het product geschikt voor elke diersoort.

Wat doet gedroogde appelpulp?

Koeien zetten appelpulp om in propionzuur. Dit zorgt voor meer melk, een hoger eiwitgehalte en minder vet in de melk bij melkvee. Appelpulp zorgt voor een bufferend effect in de pens van de koe en werkt preventief tegen pensverzuring. De smakelijkheid beïnvloedt de drogestofopname in positieve zin. Bij vleeskoeien zorgt het propionzuur uit de appelpulp voor een betere groei.

Niet-lacterende zeugen krijgen een hoger fysiologisch verzadigingsniveau, zonder dat daardoor extra verteerbare energie geleverd wordt. En huisdieren als honden en katten krijgen met het product een betere darmwerking.

Appelpulp rijk aan pectines

Appelpulp is licht verteerbaar en heeft een stabiliserende werking. Het mengsel van schillen en vruchtvlees van de appel is rijk aan hemicellulose, cellulose en pectines. Vooral die laatste stimuleren de goede bacteriën en verbeteren de fermentatie. Een grote biomassa van ‘goede’ bacteriën in het lichaam is minder snel uit balans te brengen dan een kleine biomassa. Zo kunnen dieren gezond en stabiel functioneren. Het aandeel kalium en ijzer is laag.

Appelpulp zoet van smaak

Het hoge aandeel zoetzure appelcelwanden maakt gedroogde appelpulp erg fris van smaak. Appelpulp bevat een ruim percentage suikers met een hoog aandeel fructose. Dat zorgt voor een zoete smaak.

Bewaaradvies en gebruik van droge appelpulp

Gedroogde appelpulp bevat meer dan 88 procent droge stof. Dit maakt bewaring voor een langere periode mogelijk. De houdbaarheid na productiedatum is een jaar. Het product moet koel en droog worden bewaard: nooit boven de 25 graden Celsius en maximaal 60 procent relatieve luchtvochtigheid.

Levering

- Verkrijgbaar in brokken of als los product;

- Aflevering van gemiddeld 25 ton per transport;

- Verkoop op basis van prijs per ton;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Appelpulp Bijproduct Cellulose Cellulosevezels Energierijk gezond Goede bacteriën Glucose Pectine Smakelijk Krachtvoer Appelmelasse Hoog droge stofgehalte Snijmaispellets Melkproductie Pensverzuring Gerst pellen Darmwerking Rantsoen Ruwe celstof Ruwvoer Voerconversie
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN