contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Fosfaat

Fosfaat

Fosfaat is in al het levend weefsel aanwezig. Het is in het bijzonder geconcentreerd in de jongere delen van de plant, in de bloemen en in het zaad. Fosfaat speelt in veel processen een grote rol, zoals: de fotosynthese, de synthese en afbraak van koolhydraten en de overdracht van energie binnen de plant. Het helpt de plant bij de opslag en het gebruik van energie van de fotosynthese voor de vorming van zaad, de wortelontwikkeling, een snelle afrijping en droogteresistentie.

Wat is de functie van fosfaat?

Fosfaat is betrokken bij de opname van voedingstoffen en herverdeling ervan. Het is een belangrijk deel van het cytoplasma en van de celkern, waar het betrokken is bij de organisatie en de overdracht van de erfelijkheidsfactoren. Fosfaat is ook belangrijk bij de celdeling en -vergroting. Dat maakt dat de groei gereduceerd wordt als de fosfaatvoorziening te laag is.

Fosfaatgebrek

Fosfaatgebrek kan optreden op het moment dat de gronden koud zijn in het vroege groeiseizoen. Gronden met een hoog percentage aan koolzuurkalk zijn gevoelig voor fosfaatgebrek. Dit kan veroorzaakt worden door het neerslaan van onoplosbare calciumfosfaten. In het algemeen komt fosfaatgebrek vaker voor in jonge gewassen. Deze hebben een grotere fosfaatbehoefte dan oude gewassen.

Relevante producten

Fosfaat Weefsel Fotosynthese Koolhydraten Droogteresistentie Voedingsstoffen Cytoplasma Koolzuur Fosfaatgebrek
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN