contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Feed ingredients > Erwteneiwit
 

Erwteneiwit

Eiwitbron met hoog aandeel lysine

Samengevat

Etikettering Erwteneiwit
Productvorm Vast
Ruw Eiwit - erwteneiwit >75%
Verwerkbaarheid Goed
Erwteneiwit is een hoogwaardig product dat vrijkomt bij de zetmeelwinning uit erwten. De zetmeelrijke stroom is bestemd voor de menselijke voedingsindustrie, maar er komt ook een hoogwaardige eiwitbron vrij, met een hoog aandeel lysine. Zodra deze stroom is ontdaan van de erwtenvezel, blijft alleen de zuivere eiwitfractie over: erwteneiwit.

Hoog aandeel ruw eiwit in erwteneiwit

Erwteneiwit bevat een hoog aandeel ruw eiwit. Dat komt omdat het product in de fabriek al diverse bewerkingen heeft ondergaan. Met een hoog aandeel darmverteerbare lysine – het eerste limiterende aminozuur – wordt het product een gewaardeerde eiwitbron.

 

Uit onafhankelijk uitgevoerde verteringsonderzoeken bij varkens en vleeskuikens in de eindvoerfase kwam naar voren dat erwteneiwit ten opzichte van andere eiwitten zeer goed verteerbaar is. Dankzij het hoge ruw eiwitgehalte kan de nutritionist het gewenste aminozuurgehalte bereiken zonder dat de hoeveelheid onverteerbaar eiwit stijgt.

Erwteneiwit stimuleert de diergezondheid

In de Franse diervoederindustrie vormen erwten al jaren een gewaardeerd product. Het afgeleide product erwteneiwit wordt door de Nederlandse mengvoerindustrie vooral toegepast in voeders voor biggen, vleeskuikens en petfood. Normaal zitten er in erwten een aantal stoffen die de verteerbaarheid verminderen, zoals fytaat en protease-remmers. De hittebehandeling zorgt er echter voor dat deze stoffen niet meer actief zijn, waardoor de verteerbaarheid heel hoog wordt. Daardoor heeft erwteneiwit een erg gunstige invloed op de voeropname, de voerconversie en de diergezondheid.

Goede prijs-kwaliteitverhouding erwteneiwit

In diverse diervoeders komt een groot deel van het eiwit en aminozuren uit sojaschroot, tarwegluten of andere dure eiwitrijke grondstoffen. Met ruim 75% ruw eiwit is erwteneiwit relatief gezien een goedkope vervanger hiervoor.

Leveringscondities erwteneiwit

- In bulk, los gestort - big bags of zakgoed;

- Afname per volle vracht van 24 ton;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Aardappeleiwit Erwteneiwit Protamylasse Hoogwaardige eiwitbron Bestendig zetmeel Aminozuren Aminozuurpatroon Aardappelzetmeelindustrie Verteerbaarheid Krachtvoer Lacterende zeugen Lysine Methionine Cysteïne Aardappeleiwitconcentraat Eiwit VEM Voerconversie VEVI
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN