contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Cellulosevezels

Cellulosevezels

Vezels tegen overgewicht en voor gezonde darmflora

Cellulosevezels zijn natuurlijke vezels met een hoog gehalte aan ruwe celstof. Cellulosevezels geven honden- en kattenvoer meer voedingswaarde en een betere textuur. Ze verminderen de voedseladsorptie. Dat maakt deze vezels extra gunstig voor toepassing in dieetvoeding.

Wat is de functie van cellulosevezels?

Vezelrijke dieetvoeding bevat een hoog gehalte aan ruwe vezels en weinig vet. Ruwe vezels zoals cellulose absorberen water en zorgen ervoor dat honden zich, ondanks de lage calorische waarde van het voedsel, langer vol voelen. Cellulosevezels hebben hetzelfde effect ook op katten.

Cellulosevezels geschikt voor dieetvoeding

Vezelrijk hondenvoer is met name geschikt voor honden met overgewicht. Cellulosevezels worden dan ook vooral gebruikt in caloriearme voeding. Vezelrijk voedsel kan bovendien de bloedsuikerspiegel bij honden met diabetes verbeteren en daarmee de kwaliteit van hun leven.

Cellulosevezels tegen darmverstopping

Op de analyse van hondenvoeders vind je de hoeveelheid ruwvezel die het voer per 100 gram bevat. Cellulosevezel is noodzakelijk voor een goede darmperistaltiek (samentrekking). Een tekort aan ruwvezel veroorzaakt darmverstopping.

Onafhankelijke studies: betere darmflora

Volume en consistentie van de ontlasting zijn indicatoren van de kwaliteit van petfood. Drie onafhankelijke voerstudies met honden laten zien dat gefibrilleerde, celluloserijk vezels het fecesvolume verlagen, de spijsvertering verbeteren en zorgen voor een optimale ontlastingsconsistentie. Oftewel: cellulosevezels zorgen voor een gezonde darmflora en geven de hond een mooie en consistente mest. De studies zijn uitgevoerd door onderzoekers van enkele gerenommeerde universiteiten.

Welke functie hebben cellulosevezels nog meer?

Katten wassen zich veelvuldig, waardoor haren het spijsverteringskanaal binnenkomen. Deze haren vormen zich tot een bal in de maag van de kat die hij uiteindelijk zal uitspugen. Het toevoegen van cellulosevezels aan de voeding stimuleert het lichaam overtollige haren via een natuurlijke weg uit te scheiden.

Relevante producten

Cellulose Cellulosevezels Gerstpellen Darmflora Biomolecule Celwand Fecesvolume Spijsvertering Ontlastingsconsistentie Haarbal Gefibrilleerd Erwtenbuitenvezels Gedroogde appelpulp
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN