contact+31 (0)36 - 84 500 68

Cacaodoppen

Hele cacaodoppen of gemalen cacaodoppen

Samengevat

Etikettering Cacaodoppen
Productvorm Vast
Eiwit 14,1%
Droge stof 88,2%
NPK 3-1-3 (kan oplopen tot 6)
Kenmerk Zowel cacaodoppen grof als gemalen cacaodoppen leverbaar
Bij het maken van chocola komen er cacaodoppen vrij. Dit product wordt beschouwd als een ideale bodemverbeteraar. Hele cacaodoppen vormen een warme deken voor de grond en zorgen dat de bodem weer gaat ademen. Daarnaast leveren wij ook gemalen cacaodoppen om op te mengen met andere substraten.

Cacaodoppen:  waarvoor dienen ze?

Cacaodoppen zijn ideaal als natuurlijke bodembedekker en bodemverbeteraar. Met een gemiddelde NPK-waarde van 3-1-3, waarbij het gehalte aan kalium kan oplopen tot 6, heeft dit vochtregulerende product bovendien een behoorlijke bemestende waarde. Cacaodoppen kunnen veel water opnemen, dit een tijdje vasthouden en dan heel geleidelijk weer afgeven aan de grond. Dit voorkomt verdroging. En omdat het water onder de cacaodoppen niet kan verdampen, blijft de grond nog langer nat en voedzaam.

 

In de cacaodop zit veel plantenvoeding, die geleidelijk wordt afgegeven. Hierdoor hebben planten over een langere periode voeding. En de goede schimmels die zich na verloop op en onder de cacaodoppen vormen, zijn ook weer voeding voor de planten. De speciale structuur van de cacaodoppen zorgt ervoor dat bodems nooit meer hoeven te snakken naar lucht. De cacaodoppen dragen namelijk bij aan het luchtiger maken van de bodem.

Cacaodoppen opgenomen in de bodem

Een cacaoboon is een in de natuur gegroeid, onbehandeld product. Dit betekent dat de dop een biologisch en organisch afbreekbaar product is. Cacaodoppen zijn niet onderhevig aan de invloeden van de zon en verkleuren niet. Na verloop van tijd worden ze op een natuurlijke manier opgenomen in de bodem.

Gemalen cacaodoppen

Naast gewone cacaodoppen leveren wij ook gemalen cacaodoppen als grondstof voor meststofproducenten. Dit wordt gemengd met andere substraten. In onder andere de champignonteelt zie je het gebruik van cacaodoppen als organische stof vaak terug.

Cacaodoppen bewaren

Om schimmelvorming te voorkomen adviseren wij om cacaodoppen droog en afgedekt op te slaan.

Levering cacaodoppen

- verkrijgbaar in twee soorten: hele cacaodoppen of gemalen cacaodoppen;

- In bulk, los gestort geleverd;

- Afname per volle vracht: tien ton hele cacaodoppen (is ongeveer 70 m3) gemalen cacaodoppen is 20 ton;

- Levering geschiedt volgens de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Cacaodoppen Bijproduct Bodemverbeteraars Bodemvoeding Luchtige bodem Fosfaat Fijngemalen cacaodoppen Biologisch afbreekbaar Kalimeststof Champignonteelt Kalium Skal NPK Organische stoffen Biogas
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN