contact+31 (0)36 - 84 500 68
Home > Bio-Feed > Biologische rietmelasse
 

Biologische rietmelasse

Zoetermaker en binder van grondstoffen

Samengevat

Etikettering Biologische rietmelasse
Productvorm Vloeibaar
Water 18 tot 20%
Suiker 51 tot 58 %
pH 5,4
Biologische rietmelasse is een stroopachtig bijproduct van biologisch verbouwd suikerriet. Na de oogst wordt de gekristalliseerde suiker fabrieksmatig gewonnen. Wat overblijft is een vloeibaar, stroopachtig bijproduct, dat ruim 50 procent suiker bevat. Het product is te gebruiken als zoetmaker en binder van veevoer.

Biologische rietmelasse

Biologische rietmelasse is een van de belangrijkste vloeibare voedermiddelen in biologische veevoederfabrieken. Het wordt vooral gebruik als smaakversterker en bindmiddel. Het suikeraandeel varieert, afhankelijk van de wensen van de klant, tussen de 51 en 58 procent. Dat hoge aandeel zorgt voor een zoete smaak en een betere opname van het voer.

 

De stroperigheid maakt biologische rietmelasse geschikt om stevige brokken te persen. Ook zorgt het ervoor dat muesli niet snel ontmengt. Een ander voordeel is dat rietmelasse zorgt voor voldoende vocht in het mengvoer.

Eigenschappen van biologische melasse

De suiker in biologische rietmelasse zorgt voor snelle energie. Daarnaast is melasse een goede kaliumbron. Kalium regelt een goede wateropname door organen, botten en spieren. Aandeel biologische melasse in krachtvoer: aan de meeste krachtvoeders wordt 2 tot 8 procent biologische melasse toegevoegd.

Levering biologische rietmelasse

- In bulk;

- Eventueel ook mogelijk om rietmelasse op locatie in IBC’s af te laten vullen;

- Levering geschiedt op basis van de algemene leveringsvoorwaarden van Dacam.

  Print deze pagina
Rietmelasse Melasse Biologische rietmelasse Stroopachtig bijproduct Gekristalliseerde suiker Dextrose Glucose Voerconversie Biomelasse Stevige brokken Smaakversterker Bindmiddel Biologische rietmelasse Zoete smaak Appelmelasse Bijproduct Bietmelasse Skal
WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?
Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op +31 (0)36- 84 500 68
© COPYRIGHT 2015 DACAM . ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN