Aminozuren Aminocal is een vloeibare mix van gechelateerd calcium en door enzymatische hydrolyse verkregen L-a-aminozuren. Deze unieke mix stimuleert het metabolisme van de plant en corrigeert calciumtekorten. Aminozuren Aminocal kan voor alle soorten gewassen gebruikt worden: tropische fruitbomen, aardbeien, vruchtgroenten, bladgroenten, olijfbomen, veldgewassen, citrusbomen, pitvruchtbomen en druivenplanten.
Voordelen van Aminozuren Aminocal
- Snel herstel na kritieke situaties;
- Verbetert de vruchtzetting en de vruchtkwaliteit;
- Snelle en efficiënte bladpenetratie van calcium;
- Drievoudige actie: biostimulant, bemester en corrigeerder van calciumtekort.
Verpakking Aminozuren Aminocal
- In drums van 210 liter (4 drums per pallet);
- In cans van 5, 10 en 20 liter;
- In IBC’s van 1.000 liter.
Dosering van Aminozuren Aminocal
- Spuitdosering: 3-4 l/ha;
- Bodem-/substraatdosering: 8-12 l/ha.
Herhaal de toediening elke 10-15 dagen tijdens het groeiseizoen.
Wanner Aminozuren Aminocal toedienen
Het is aan te raden Aminozuren Aminocal te gebruiken in periodes waarin het gewas een fysiologische prikkel nodig heeft, bijvoorbeeld bij:
- Vruchtontwikkeling;
- Calciumtekorten;
- Het begin van de vegetatieve cyclus van de plant zodra er voldoende bladmassa is;
- De fase van het vallen van bloemblaadjes en de fase van voor de bloei.
Opslag en houdbaarheid van Aminozuren Aminocal
- Het product vormt geen gevaar met betrekking tot de overdracht van ziekteverwekkers, zolang het zich bevindt in de oorspronkelijk staat waarin het is geleverd;
- In de originele en gesloten verpakking is het product bij opslag onder normale omstandigheden stabiel;
- Voor gebruik goed schudden;
- Na gebruik de verpakking goed sluiten, in een vorstvrije ruimte bewaren en direct zonlicht vermijden.
Aminozuren Aminocal corrigeert de belangrijkste fysiologische stoornissen die ontstaan bij calciumgebrek en verbetert de stevigheid van vruchten en groene weefsels en leidt zo tot een langere houdbaarheid van een gewas. Daarnaast voorkomt Aminozuren Aminocal het risico op bittere pitten en het scheuren van fruit bij pitvruchtbomen, het risico op rot bij tomaten aan het einde van de bloesemperiode en bij gewassen van de nachtschadefamilie (aardappelen en tabak), het risico op het verbranden van de punt van bladgroenten en het risico op blad- en steelvlek van meloen.